zondag 14 januari 2024

JELLE CLEYMANS & BAND Presenteren nieuw album 'Roubaix'

Op onze zoektocht naar het grootste geluk, moeten we af en toe een beetje afzien. Maar als we dat doen, dan wacht de velodroom als opperste beloning. ‘Roubaix’ is Cleymans’ vierde album. In zijn eigen, slimme en frivole stijl brengt hij samen met zijn vijfkoppige topband een vaak grappige ode aan de rotzooi in ons leven. Want als we vallen, dan moeten we opnieuw rechtkrabbelen, niet twijfelen en gewoon weer die fiets op. En gewoon blijven trappen. Als ons gezicht onherkenbaar besmeurd is door de modder, dan vegen we het weer schoon. En gewoon blijven trappen.

In ‘Roubaix’ probeert Jelle de schoonheid van het afzien te grijpen in een dozijn nieuwe songs. Want niemand ontsnapt aan een gezonde portie twijfel of tegenslag. Ook een zanger niet. Dan kunnen we het maar beter proberen te omarmen. Dan kunnen we er maar beter mee aan de slag. Er af en toe om huilen. Maar er vooral een goeie geut om lachen. Sommigen zijn een vlakke tijdrit, maar wij, wij zijn Parijs-Roubaix.

Momenteel schittert Jelle Cleymans in de musical ‘Red Star Line’ maar als harde werker is hij ook op tournee met zijn lievelingsband om het album ‘Roubaix’ te promoten: Peter Verhaegen [bas], Patrick Steenaerts [gitaar], Alano Gruarin [piano], Jan Cleymans [sax, klarinet] & Yves Baibay [drums]. www.jellecleymans.be . Dank aan cc Muze voor deze informatie en  aan Ann Jordens voor de mooie foto's