donderdag 11 januari 2024

Gymhal Velodroom-Heusden-Zolder- gaat Internationaal


Vanaf vandaag tot en met zondag 14 januari is de Nationale Sportschool van Malta te gast in de nieuwe gymzaal van de velodroom in Heusden-Zolder. Ze komen er onder begeleiding van Luk Van Gompel en zijn echtgenote Cindy Bleuckx trainen. Sinds kort werkt Luk Van Gompel zelf en ondersteund door de eigen club Moed & Volharding samen met de internationale sportorganisatie Sunlive.

We zijn onder de indruk dat de Maltese turnfederatie die nog een jonge turnclub is, zoveel talent heeft in zijn rangen heeft. De delegatie bestaat uit 26 personen waarvan 22 gymnasten (allemaal meisjes tussen de 10 en 16 jaar). Van deze 22 gymnasten zijn er 15 die aan Artistieke- en 7 die aan Ritmische Gymnastiek doen. Er zijn 3 begeleiders bij van de school zelf en één verantwoordelijke van Sunlive.
Luk Van Gompel zelf is de coördinator van deze stage en hopelijk toekomstig verantwoordelijke Sunlive Belgium. De experten die deze trainingen geven is voor de Ritmiek; Silvana Vaskova Tagareva uit Bulgarije. Morgenvoormiddag staat er een educatieve rondleiding in de ZLDR Luchtfabriek gepland met daarna met de bus naar de B Mine in Beringen. In de late namiddag is er nog een training in de Gymzaal van de Velodroom. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's