vrijdag 8 december 2023

Weesgedicht zkt Adoptieraam

Weesgedicht zoekt Adoptieraam In het kader van de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 januari tot en met 31 januari, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Samen met jou slopen we het - onterecht - saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze. Surf vanaf woensdag 13 december (10u) naar weesgedichten.be en kies een geselecteerd gedicht van bibliotheek Heusden-Zolder. Verder is het gewoon achterover leunen en wachten tot wij langskomen om het gedicht met speciaal voor dit doel ontwikkelde en volkomen afwasbare stiften aan te brengen.

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent. Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en de gemeente - een mooie, poëtische uitstraling.
Met het project #Weesgedichten slaan tientallen bibliotheken in Vlaanderen, Brussel én Nederland de handen in mekaar om straten om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel.