vrijdag 8 december 2023

Waarom bosbaden?


Ludo Deleux houdt zich al enkele jaren bezig met bosbaden.
Hij heeft deze bewegingsvorm of het zich onderdompelen in het bos al geïntroduceerd in Heusden-Zolder bij KWB en Toekomst Telt. Wat daarbij telkens terugkeert zijn bewust ademhalen, traag en geconcentreerd stappen, met aanwending van alle zintuigen. Daarmee wordt ingespeeld op de silent walking movement, een korte wandeling in stilte, zonder afleiding van telefoon, internet, of muziek. Zo ontstaat er weer ruimte in je hoofd. Inderdaad, volledige concentratie op het hier en nu!
Daarom geeft Ludo de voorkeur aan ochtend- en avondwandelingen, wegens de rustige sfeer. Je kan ook mee evolueren met de seizoenen, die een speciale beleving uitlokken.
Dit alles op een wijze dat we gewoon, nederig deel uitmaken van die natuur en er niet de baas over willen spelen. Dit houdt ondermeer in, de grillige weersomstandigheden aanvaarden, stormweer is hierop een uitzondering.
In die zin versterkt bosbaden je weerstand, en is Ludo overtuigd van een helende werking. Traag en in stilte flaneren, zo zie je heel interessante zaken waar je anders aan voorbij loopt. Ludo nodigt je uit om op zaterdagvoormiddag 9 december met hem mee te wandelen. Gegevens kan je vinden in de kalender, vergeet niet vooraf Ludo Deleux een seintje te geven als je deelneemt.