donderdag 7 december 2023

Toon je hart voor gezinnen die een kind missen

De Koesterweek is een hartverwarmend initiatief van Berrefonds vzw. Elk jaar roept deze organisatie iedereen op om zijn of haar hart te tonen voor gezinnen met verdriet om een kind dat er niet meer is.

Ook Heusden-Zolder heeft aandacht voor dit verdriet. Van 8 tot 15 december wil het lokaal bestuur samen met onze medewerkers zoveel mogelijk hartjes laten schitteren. Als Koestergemeente laten we de Koestervlag wapperen en onze collega’s dragen een hartjespin. De medewerkers van Team Burger kunnen een webinar volgen over omgaan met de registratie van een stilgeboorte of aangifte van een overleden kind.

Net als het lokaal bestuur, vindt ook het Sint-Franciscusziekenhuis het belangrijk om iedereen die een kindje moet missen te ondersteunen. Daarom organiseert het SFZ op 8 december een koestercafĂ© om de koesterweek te openen. Tijdens dit koestercafĂ© is iedereen welkom die een (sterren)kindje, (sterren)kleinkindje, (sterren)doopkindje, … mist. Een warme bijeenkomst samen met andere lotgenoten. Het kan deugd doen om te voelen dat je niet alleen bent. Zo kan je er lotgenoten leren kennen, verhalen delen over je kindje, luisteren naar andere verhalen … Je zal er omringd en ondersteund worden door professionelen. Iedereen die er nood aan heeft is van harte welkom van 18.30 tot 20.30 uur. Schrijf je in via de QR-code of stuur een mailtje naar koesterweek@sfz.be.

De Koesterweek schenkt ook extra aandacht aan Wereldlichtjesdag op zondag 10 december. Mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen die gemist worden. Info: www.koesterweek.be