zondag 17 december 2023

Sunday Evening Blues met Impromptu Blues


Vandaag was het alvast de laatste Be Mine Blues, Sunday evening blues van het seizoen. Vanaf januari verandert het concept een beetje. De naam verandert in Mine Blues – Sunday evening Blues. De kaartje hoeven ook niet meer op voorhand gereserveerd te worden. En er kan gedanst worden, want men maakt plaatst voor een dansvloer voor het podium.

De laatste voorstelling van het jaar was althans dé kers op de taart van een heel seizoen fantastische blues concerten! 6 mannen waaronder Fulvio Cannella (gitaar en zang), Marc Lormans (gitaar), Manu Martin (bas), Alain de Ré (drum), Lucky Man (zang), J.P. Caumiant verzamelden zich in een gelegenheidsband die zichzelf Impromptu Blues noemen.

Deze 6 jammen iedere week in de Blues-Sphere bar in Luik, waar ze ontdekt werden door Herman Ectors en waar hij hen vroeg of ze eens wilden komen zingen op de Sunday Evening blues. Dus kwamen ze. Ze hadden toen nog geen naam, maar omdat hun jamsessies bestaan uit pure improvisatie, kozen ze voor de naam Impromptu Blues. Deze mannen te zien spelen is echt een plezier! Ze staan ongedwongen met veel goesting op het podium en beleven zoveel plezier.

Dit was een super einde van dit seizoen Sunday Evening Blues. We kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen met als opener Rusty Zippers op 28 januari, zelfde tijd, zelfde plaats en een beetje anders. Wat kijken we hier weer naar uit! Dank aan Linda Graulus voor verslag en foto