zondag 31 december 2023

Stefan & Ann stoppen vanavond met het restaurant/feestzaal "" DE VOGELZANG"".


Stefan en Ann zetten na vanavond een punt achter hun glansrijke carrière en sluit hun restaurant en frituur op de schaapsweg voor altijd. Dit gaat gepaard met gemengde gevoelens. Maar iedereen is vandaag blij dat ze de zaak kunnen sluiten op deze manier, want ze gaan er vanavond uit met een groot Sylvesterfeest met lekker eten en een DJ.

 Stefan Vogels begon als 13-jarige jobstudent bij frituur Mokka in Heusden Centrum. Hij moest daar aardappelen schillen en mosselen zuiver maken. Daarna werkte hij nog in het casino van Beringen en in het restaurant dat nu De Wijnrank is. In 1979 startte Stefan zijn frituur en restaurant, in april zal dit net 45 jaar geleden zijn. Zijn vrouw Ann Leyssens ging mee helpen in de zaak en zo groeide de zaak uit tot een familierestaurant waar dochter Ancy Vogels en haar man Davy later deel zullen uitmaken van de equipe. Vorig jaar besloot Stefan om ermee te stoppen. Toen ze 5 jaar geleden hun 40-jarig bestaan vierden was daar nog helemaal geen sprake van. Als ik vraag aan Stefan wat het werk zwaar heeft gemaakt geeft hij aan dat hij nog steeds achter de potten wil staan, maar dat het steeds moeilijker wordt om toegewijd personeel te vinden en dat maakt het runnen van een horecazaak zwaar. Hij had gehoopt dat de zaak een overnemer zou vinden, maar dochter Ancy die al die jaren heeft gezien hoe moeilijk het is om de zaak te runnen ziet het niet zitten om in vaders schoenen te stappen. Zoals ook zoveel andere jongeren die zich niet geroepen voelen om hun leven te geven aan een horecazaak.

Stefan en Ann verlaten morgen het pand op de Schaapsweg. Ze hebben ondertussen een nieuwe woonst waar ze het de komende tijd wat rustiger aan gaan doen. Stefan heeft echter wel al een werkhok ingericht met de werkbank van zijn vader. Stefan is niet alleen creatief in het maken van lekker eten, maar is ook heel handig en maakt kleurrijke wandelstokken als hobby. Waarschijnlijk krijgt hij daar nu meer tijd voor. Ook heeft Stefan een wandelgroep waar hij regelmatig mee afspreekt om te gaan wandelen. Ann gaat de tijd die ze nu krijgt gebruiken om wat meer te gaan fietsen en nog meer tijd te kunnen besteden aan de kleinkinderen. Ze denkt er ook aan om wat vrijwilligerswerk te gaan doen, maar eerst wil ze wat rust inbouwen om alles op een rijtje te zetten na deze grote stap in hun leven.

De laatste weken waren overweldigend.
Op 24 december kon iedereen nog eens steppegras komen eten bij Stefan en Ann. Met een lach en een traan werd er afscheid genomen van hun klanten. Verschillende reporters kwamen over de vloer om er een nieuwsitem van te maken. Het Sylvesterfeest van vanavond dat eigenlijk hun definitief afscheid is was onmiddellijk volgeboekt. Met deze erkentelijkheid gaan Ann en Stefan er met een gevoel van tevredenheid uit. Dochter Ancy begint op 2 januari een nieuwe uitdaging in een woonzorgcentrum. Aan elk begin komt een einde en het is goed geweest. Heel goed zelfs. We wensen daarom Ann en Stefan en het hele gezin een schitterende toekomst in hun nieuwe leven en we komen elkaar vast nog eens tegen. Het gaat jullie goed! Dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's