donderdag 14 december 2023

Rondleiding Circuit-Zolder

Op vraag van Circuit-Zolder verzorgde de vzw Toerisme Heusden Zolder een bezichtiging waarbij speciale aandacht uitging naar de museumwerking en het hart van het Circuit-Zolder, de zone in de toren waar Race control and Safety · Circuit Terlamen Zolder zijn ondergebracht. De grote groep vrienden met de passende naam "Club" werden afgehaald in de velodroom waar ze vooraf door Marc Wauters werden ingewijd in het nagelnieuwe gebouw .

Museumwerking Circuit Zolder
1963, het jaar dat het allemaal begon voor Circuit Zolder. In al die jaren heeft het circuit heel wat mooie races en evenementen mogen verwelkomen. Het strafste van al, over deze evenementen werden door museumwerking allerlei attributen verzameld.

Verzonden vanaf mijn Galaxy Op donderdagen is er altijd wel wat te beleven op het Circuit-Zolder. Vandaag was er een internationale trainingsdag. In de controlekamer kreeg het gezelschap ruime uitleg hoe er een racewagen van turn1 tot turn 10 kan gevolgd worden. Opgenomen beelden kunnen, als onderzoeksdaden dat nodig achten, gebruikt worden in besluitvorming wie wel of niet oorzaak was van een crash. Met veel dank aan Michel Oyen voor info en foto's