vrijdag 29 december 2023

#Ik knal zonder vuurwerk

Deze bewustmakingscampagne is een initiatief van Netwerk Brandweer
 - alle Vlaamse hulpverleningszones
 – met de steun van Brandweervereniging Vlaanderen,
‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. In heel wat gemeenten in onze zone mag het ook niet. Hoe meer mensen #Ikknalzondervuurwerk kennen, hoe beter. Dus: deel de campagnebeelden en de boodschap naar hartenlust. Bedankt!

Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Toch zullen we hier niet uitgebreid herhalen dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, superongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is. Knal mee zonder vuurwerk!

We roepen op om te knallen (=te feesten) z√≥nder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten. Gebruik op de sociale media dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken. 

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op onze website www.ikknalzondervuurwerk.be en op onze gelijknamige sociale mediakanalen. de VVSG (vereniging van Vlaamse steden en gemeenten)  en Dierenwelzijn Vlaanderen. 
Met veel dank aan www.brandweer.be/