zondag 17 december 2023

De Kerstbeelden werden in de kerststal geplaatst in Zolder

Zaterdagavond werden de beelden van de Kerststal in Zolder centrum gezegend en in de stal gezet. Opvangmoeder Lieve had met haar opvangkinderen een gelegenheidskoor gevormd en ze zongen voor de inzegening liederen van vrede en hoop. Pastoor Ghislain vertelde het Kerstverhaal, het verhaal van verlossing. Hij zei dat hoe moeilijk het soms ook kan zijn, er steeds verlossing volgt. Er moet hoop blijven bestaan en vooral het Kerstverhaal is een verhaal van hoop. 

Daarop deed Sint-Vincentius Heusden-Zolder zijn verhaal. het Kerstverhaal is ook een verhaal van armoede, want de geboorte van het kind van het licht moest in een stal gebeuren. Jozef en Maria waren nergens gewenst. Men wees erop dat zelfs in Heusden-Zolder nog 1 kind op 5 geboren wordt in een kansarm gezin. 

Als laatst bracht Isabelle Tielemans het de kerstwensen van het gemeentebestuur naar de gemeenschap en zei er ook bij dat een mooie Kerst niet voor iedereen evident is en dat het belangrijk is om ook hen in gedachte te nemen. Na het officiƫle gedeelte droegen de kinderen de beelden naar buiten en werden ze gezegend door Pastoor Ghislain. De ster boven op de stal werd aangestoken. Zolder Centrum is klaar voor Kerstmis. Dank aan Linda Graulus voor verslag en fotos