vrijdag 15 december 2023

Big Dave Trio (B) @ MUZEcafé - Marktplein 3 3550 Heusden Zolder.Dank aan Stefan Meekers voor de mooie foto's (klik op de kleine foto's om een groter formaat te zien)
Dit trio omvat zowat de crème van de Belgische blues scene met Big Dave aan de harmonica en zang, Bart Mulders op gitaar en Frederik van den Berghe aan de drums.

Dave Reniers aka Big Dave (mondharmonica en zang) begint op zijn dertiende de "harp" te bespelen en is dat blijven doen in verschillende Belgische bands zoals The Dizzy Dave Band, The Electric Kings, The Elmore D. Band, 44Rave, Big Dave & Mean Disposition enz.

Bart Mulders, een van de betere "old school" blues gitaristen die ons land rijk is. Hij was lid van verschillende bands zoals oa. The Keith Dunn Band, Little Village, Blue Riot Combo.

Frederik Van den Berghe, op het eerste gezicht niet zo'n bekende kop, maar vergis je niet, hij heeft zowat bij iedereen gespeeld, van Arno tot Admiral Freebee.
Maar het meest zie je hem achter de drums zitten bij jazz- of bluescombo's. He's an old style kinda dude.

Ze brengen je Chicago-style bluesmuziek uit de jaren vijftig en zestig. Van Big Bill Broonzy over Sonny Boy Williamson II tot Elmore James... om er maar een paar te noemen.
Wil je nog meer info, foto's en live videobeelden klik dan hier op de website van Stefan Meekers
Dank aan Move2Blues voor dit verslag