zondag 24 december 2023

Belgische Baankampioenschappen in de velodroom.


Ook vandaag nog veel nationale titels te verdelen in het Belgisch kampioenschap baanwielrennen in de velodroom van Heusden-Zolder. Vanmorgen mocht de jeugd uitmaken wie een trofee mocht mee naar huis nemen.
Om 14u00 was het tijd voor het grote werk. De eerste was voor de dames Elite in de sprint waarin Degrendele Nicky voor de Belgische driekleur ging . Daar moest ze wel de halve finales overleven en dat was geen probleem voor Degrendele.
Dan knokken voor finales waarin ze haar opponent Wolfs Zoƫ met een droge 2-0 naar de strijd om voor de bronzen medaille te strijden duwde. De finale was voor Degrendele en Nicolas Julie. Nicolas probeerde wel van ver aan te vallen en dat was een kolfje naar de hand van Degrendele. Nicolas die de laatste 50m de man met de spreekwoordelijke hamer tegenkwam kon de Belgische titel bij schrijven op haar palmares.

Wie nog een sterke prestatie neerzette was Thibaut Van Damme.
Twee Belgische titels kon deze jongeman op zijn palmares bijschrijven. Oppermachtig In de achtervolging en oppermachtig in de Madison samen met zijn maatje.

In de scratch was de titel voor Noah Vandenbranden. Een goed gevulde tribune en met meer dan 300 inwoners uit Heusden-Zolder die aan de kassa waren gepasseerd, zagen voor zo ver dat ze kennis hebben van het baanwielrennen spannende wedstrijden.
Helaas is het moeilijk om met een vooropgesteld uurrooster rekening te houden.
Om 19u30 gingen de boeken dicht en kunnen we ons stilaan opmaken voor het Europees Kampioenschap in 2025. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's