zaterdag 23 december 2023

Belgisch kampioenschap baanwielrennen in de velodroom.

Gisterenavond werd vooreerst in de gloednieuwe velodroom het eerste Belgisch Kampioenschap baanwielrennen gehouden. Heel veel verschillende disciplines stonden en gisterenavond op het programma. Om precies 18u10 werd de start gegeven voor den 1km Time Trial (TT) voor U23 /Elite.

Daarna volgden de race in de verschillende categorie├źn zich in een razend tempo op. 500m TT voor Dames Elite, Dames junioren, Dames U17 en U17 -Debutanten. De eerste huldiging was een feit. Al de Belgische kampioenen, de zilveren en bronzen medaille winnaars mochten op het podium plaatsnemen. Na deze huldiging nog meer baanwielrennen. De puntenkoers, afvallingswedstrijden voor de verschillende categorie├źn voordames en heren. Na deze wedstrijden werden ook hier de Belgische kampioenen gekroond.

Om precies middernacht ging het licht uit en maken we ons op voor morgen zaterdag want dan staan er weer tal van Nationale titels op het spel. Beginnen doen ze er aan om 11uur en wie baanwielrennen is van dicht bij wil bekijken dat kan. Als inwoner van Heusden -Zolder kan je gratis op vertoon van je identiteitskaart naar het Belgisch kampioenschap in de velodroom.Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's