dinsdag 5 december 2023

3de editie van de Keytrade Bank Mijnentocht


Zet de loop-en wandelschoenen maar klaar, want we lopen en wandelen dit jaar op zondag 17 december weer tussen 2 Limburgse mijnsites. Elk jaar wisselen we de loop-/wandelrichting om, dat wil zeggen dat we tijdens deze 3e editie weer Heusden-Zolder als startplaats hebben voor de 15 km en de 20 km Terril Challenge, en dat we richting Beringen lopen en wandelen. De finish dit jaar ligt dus in Beringen, in de schaduw van de terril. Wie 15 of 20 km te ver vindt, kan in Beringen terecht voor een leuk en boeiend parcours van ongeveer 8 km.

Nieuw dit jaar voor lopers : een extra afstand van 30 km. De afstanden van 15 km, de 20 km Terril Challenge en de Beringse lus van 8 km blijven uiteraard behouden. De nieuwe afstand van 30 km bevat (uiteraard) ook de terrilbeklimmingen, dus dat is een pittige toevoeging aan het bestaande aanbod. Wie gaat de uitdaging aan?

Wandelaars kunnen kiezen tussen 3 afstanden : 8 km (start en finish in Beringen), 15 km zonder terrils of 20 km mét terrils (start in Heusden-Zolder, finish in Beringen). Wandelaars starten NA de lopers. Op die manier storen wandelaars en lopers elkaar niet op het parcours dat op sommige plaatsen te smal is om vlot elkaar te passeren.

We zien je graag aan de start op zondag 17 december voor deze afsluiter van een mooi Nature Trail- jaar.
KLIK HIER voor meer informatie te bekomen en je kan u ook hier inschrijven