dinsdag 21 november 2023

Zondebokken film vanaf 23 November in de Roxy in Beringen te zien!

“Op de vooravond van de Franse Revolutie, moeten twee gerechtsdienaars een beruchte Bokkenrijdersbende opsporen maar onderweg krijgen ze te maken met bedrog, corruptie, verraad en uiteindelijk met elkaar....”

We spreken hier van een kleine onafhankelijke Belgisch- Nederlandse filmproductie genaamd Zondebokken.
Gemaakt met en door Limburgers uit beide landen. Waarvan velen nog afstammelingen zijn van veroordeelde bokkenrijders. Wat de film speciaal maakt is dat hij is opgenomen op prachtig relevante locaties in beide Limburgen en met maar één filmcamera. Door het gebruik van het plaatselijk dialect zit je dadelijk op de juiste plaats en tijd in het verhaal van de 18de eeuw. En toch geeft hij de indruk van een grote film en is de impact die de film daardoor heeft niet te onderschatten. Maar zelfs nu in de 21e eeuw zijn het herkenbare en relevante onderwerpen. Waardoor het echt wordt.

En vanaf 23 november na de Nederlandse première zal deze film te zien zijn in verschillende Limburgse cinema’s. Om nadien met de film rond te toeren door Vlaanderen en Nederland. Regisseur Stijn Coninx steunt deze film en sprak op de Belgische avant-première op 16 november vol lof over hetgeen dat men met een klein budget heeft kunnen maken. Vanaf 23 November zal deze film in het Roxy Theatre in Beringen te zien zijn! Dank voor Info en foto's aan Yvan Bertjens
ZONDEBOKKEN in ROXY THEATRE KLIK HIER voor alle info