zaterdag 18 november 2023

Vandaag organiseert Smash BC haar G-prijs Rudi Biesmans.


Dit is een badmintonontmoeting voor mensen met een verstandelijke beperking en eveneens, maar dan in de namiddag, een zit- en rolstoel wedstrijd. In de voormiddag waren er 53 deelnemers ingeschreven. Iedereen speelde 4 wedstrijden op tijd. 

De deelnemers werden ingedeeld in verschillende categorie├źn : 
Niveau A: Gevorderde speler of persoon met lichte verstandelijke beperking, die zowel de sport als de spelregels kent. 

Niveau B: persoon met een lichte/matige beperking, die af en toe ondersteuning nodig heeft(tijdens het spelen en/of met het begrijpen van de spelregels) 

Niveau C: persoon met een matige verstandelijke beperking, die voortdurend ondersteuning nodig heeft (b.v. de coach geeft aan waar de speler moet staan indien hij serveert, enz. ) 

Niveau D: een speler die geen inzicht heeft in het reglement, constant moet gewezen worden op welke plaats hij moet staan om te serveren, altijd het pluimpje probeert terug te slaan of gewoon geen moeite doet om het pluimpje terug te slaan. 

Coaching of ondersteuning is hier altijd toegestaan. Het was leuk om te zien hoe deze mensen met een verstandelijke beperking konden deelnemen aan een gewone sportwedstrijd. De deelnemers deden echt hun best om tot prachtige prestaties te komen.
Dank aan Linda Graulus voor verslag en foto's