zaterdag 18 november 2023

SFC Quiz gewonnen door Spikkelekampen (Quiz T.V.V. "kansarme jongeren op onze school")


Gisterenavond werd het missieweekend van het Sint Franciscus College ingezet met een Quiz. De opbrengst van deze quiz gaat integraal naar Kansarme Jongeren van onze School. Ze zullen het geweten hebben want we zagen een afgeladen volle Sporthal van de school zelf. Maar liefst 52 teams hadden zich ingeschreven om hun hoofd te breken over de vragen van de Quiz. 


Tom Broux, bezieler van de quiz had zich wekenlang ingezet om de quiz voor te bereiden. Een quiz die ook haalbaar was voor de jeugdige spelers. Om 23u30 waren de winnaars bekend. De Spikkelekampen ging en er met de hoofdprijs vandoor. Zij kunnen met hun ploeg eens lekker gaan tafelen bij ilcanniccio. Zo kreeg ook de voorlaatste in de eindstand een prijs. Deze prijs een bon om volgend jaar terug maar deze keer gratis mee doen met de quiz. Deze eer was weggelegd voor het team "Baba". Als laatste kon dit jaar ook een afgevaardigde van de ploeg een diploma krijgen indien zij dit wenste. Een mooi verzorgde quiz met enthousiaste spelers van alle leeftijden maar het was de jeugd die op het hoogste schavotje stonden.
Vandaag en morgen staan er nog heel wat activiteiten gepland met toch als hoofdbrok de "Urban Trail/Funrun " zondag van 10u tot 12u
De eindstand van de quiz:
1- Spikkelekampen
2- Gadium Et Spes
3- Get Woody City
4- Wannie's Angels
5- Pilskwoeg
Troostprijs ging naar "Bara".
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's