vrijdag 3 november 2023

Onze eikelmuis ingeschakeld in Nederlands kweekproject.

Op 6 juli kregen we deze zomer een gekwetste jonge muis over de vloer. Dit piepjonge muisje was het enige overlevende exemplaar van een nestje waarbij ook de moeder overleed tijdens opruimingswerken.
In een loods van militaire helikopters op de basis van Beauvechain werd tijdens de werken het beschadigde nest met het gekwetst muisje opgemerkt.
Waarmee anderen lachen; wordt door het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder toch met een brede glimlach waargemaakt en het gekwetste jonge muisje kreeg de nodige zorgen.

Specialisten van het Agentschap voor Natuur en Bos en medewerkers van de vzw Natuurpunt werden het onderling akkoord dat dit exemplaar: onze jonge eikelmuis best in een kweekproject voor zeldzame dieren in Nederland zou worden ingeschakeld. Zo gezegd, zo gedaan en afgelopen dinsdag brachten wij onze zeldzame eikelmuis richting Nederland. In een Nederlandse Zoo werd er een DNA-staal genomen, het diertje werd gewogen en voorzien van een transponder, enz. Onze taak als dierenverzorgers en natuurbeschermers zat er binnen deze case weer op met een goede dosis voldoening! Dank aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder