donderdag 16 november 2023

Move 2 Blues bracht James Armstrong (USA/FR) in het MuzeCafé.


Foto's met veel dank aan Stefan Meekers (klik op de kleine foto's voor een groter formaat te zien) 
James Armstrong wordt in 1957 in Los Angeles geboren in een muzikaal gezin. Zijn moeder is een blueszangeres, zijn vader speelt jazzgitaar. Op 20 jarige leeftijd maakt hij als jonge knaap furore op gitaar in het Californisch bluescircuit als lid van Smokey Wilsons band.
In de jaren tachtig is James een van de oprichters van de band Mama Roo, begin jaren negentig krijgt hij veel aandacht van Albert Collins en Sam Taylor. Hij krijgt een platencontract bij de maatschappij die Robert Cray en Joe Louis Walker onderdak biedt.

Net op het moment dat hij op tournee wil gaan om zijn veelgeprezen eerste album "Sleeping with a stranger" te promoten slaat het noodlot toe. Bij een inbraak en diefstal in zijn huis verwonden de inbrekers zijn linkerhand en arm zodanig dat hij geen gitaar meer kan spelen

. Gelukkig zijn de letsels niet blijvend en kan hij 2 jaar na datum de opbouw van zijn carrière hervatten.

Door de jaren heen heeft Armstrong in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten gespeeld en heeft het podium gedeeld met veel artiesten als 'Keb Mo', Coco Montoya, Chaka Kahn, Tommy Castro, Shemekia Copeland, Tab Benoit, Charlie Musselwhite, Walter Trout, Doug MacLeod, Roy Brown, Ricky Lee Jones, Jan en Dean, Mitch Mitchell en vele anderen.

Met zijn traditionele blues brengt hij een eerbetoon aan het verleden.
Samenstelling band:
James Armstrong - gitaar, zang
Abdell B Bop - bas
Denis Agenet - drum
Jean Patrick Cosset - orgel, piano