dinsdag 28 november 2023

Milan Nuyts gouden & zilver plak op BK jiu jitsu

 
Op het Belgisch kampioenschap jiu jitsu had Milan Nuyts super veel stres omdat hij vorig jaar Belgisch kampioen was geworden en dit jaar moest hij zijn titel gaan verdedigen in Brussel. Zo begon Milan het eerste gevecht (een persoon uit Engeland van 15 jaar) de wedstrijd verliep snel en hij was redelijk snel en agressief aan het vechten maar in de laatste minuut kreeg hij een bloedneus maar toch bleef Milan het gevecht verder zetten en Milan is niet het type dat snel opgeeft. Zo werd hij toch nog de winnaar met 3 - 0  dit op punten.

Milan moest naar de EHBO post om die bloedneus te laten controleren en daar kreeg Milan te horen dat  het verplegend personeel zou voorstellen om de strijd te laten stoppen. Maar Milan geeft niet snel op, dus vroeg hij om het gevecht toch te mogen verder te zetten.

Het 2de gevecht was een tegenstander een Belg van 13, Milan startte weer vol energie en begon het gevecht vol moed en na enige spannende momenten mocht Milan deze ook achter zijn naam schrijven met 11- 3 op punten gewonnen  en zo kwam  hij in de finale terecht. 

In de derde wedstrijd komt  Milan tegenover een Marokkaan te staan en dit wordt een bijzonder zwaar gevecht terwijl Milan al redelijk uitgeput was, maar opgeven dat deed hij niet en na enige tijd deed hij een poging tot een submissio. Milan had zijn tegenstrever goed onder controle maar na een poos de kon de tegenstrever eruit geraken en dan is die nog net gewonnen in de laatste minuut op punten.
Milan was erg zwaar teleurgesteld op zichzelf maar moest zich toch ook nog concentreren op een ander gevecht  in de nog gi (zonder pak) een kamp tegen een Belg van 14 (3 keer vechten) maar zijn tegenstaander kwam niet opdagen dus kreeg Milan het goud no gi.  Enzo heeft Milan de zilveren en goud medaille gepakt op het toernooi dat plaatsvond in Brussel. Dank aan Milan Nuyts voor verslag en foto