vrijdag 3 november 2023

JUBILEUMTENTOONSTELLING Heemkundige Kring Heusden tem 12 nov.(6)

 
Officieuze verzusteringen.
Erbè.
De relatie met deze stad betreft een soort verbroedering tussen de Italiaanse oudstrijders van onze gemeente met deze van de Italiaanse stad Erbè. Erdek.
Op vraag van enkele mensen uit de Turkse gemeenschap is er in 1989 een tamelijk grote delegatie van Heusden-Zolder naar de Turkse stad Erdek afgereisd. Nadien ontstonden er een aantal individuele contacten. Ook werden enkele jongerenreizen naar Erdek georganiseerd vanuit het integratiecentrum. Tweemaal is er een officiële delegatie uit Erdek in Heusden-Zolder officieel ontvangen. Wegens de te grote afstand en de moeilijke bereikbaarheid van Erdek is er echter nooit een echte verzustering tot stand gekomen.

Op de foto boven zien wij Burgemeester van Erdek, burgemeester Jaak Vandenwijngaert.
 Tussen beide heren: Ivo Aerts, Frans Reynders en Jules Corthouts.   


Compagnie Scholing uit Leopoldsburg.
De compagnie Scholing is momenteel de militaire peter-eenheid van Heusden-Zolder. Zij is de opvolger van onze vroegere peter-eenheid, het Logistiek Centrum Nr. 4 (tot 21 juni 1994). Er vinden nog altijd contacten plaats.

Dit jaar wijden we onze uitgave aan het 50-jarig Jubileum van de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden Het fotoboek kan besteld worden door overschrijving van €20 op rekeningnummer: BE 45 7351 1613 8589.

Boeken kunnen afgehaald worden bij Sylvain Huybrechts, St.-Jansblok 93, Heusden-Zolder Tel: 011/75 94 01

Niet afgehaalde boeken worden aan huis bezorgd (enkel in Heusden)
Boeken worden verzonden aan € 20 + € 6 (is € 26)

Boeken zijn ook verkrijgbaar bij:
Dagbladhandel Vera, Guido Gezellelaan 9, Heusden-Zolder
Zelfbediening Spar-Aerts, Guido Gezellelaan 175, Heusden-Zolder.
Voedingswinkel Gijbels Frans, Voortstraat, Heusden-Zolder.
Bij alle leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden.

Dit jaar vieren we ons 50-jarige bestaan met een speciale uitgave.
De Geschied- en Heemkundig Kring Heusden nodigt u dan ook uit op de tentoonstelling van deze speciale editie die je kan bezoeken vanaf  zaterdag 28 oktober in: WZC Hof ter Bloemen, Pastoor Van Mierlolaan te Heusden.
Deze tentoonstelling en boekenverkoop loopt tot en met 12 november 2023 alle dagen van 14u00 tot en met 17u30 Hof Ter Bloemen. Info: Geschied- en Heemkundige Kring Heusden – 011 75 94 01