zondag 5 november 2023

Herman Derdin slaagt er niet in om het werelduurrecord 80-plus te verbreken


Vanmiddag omstreeks 12 uur  deed Herman Derdin (81) een aanval op het werelduurrecord voor 80-plusser op twee wielen op de nieuwe wielerpiste van de Velodroom. Toch nam hij een goede start en reed fantastisch over de nieuwe wielerbaan, zowat op schema maar uiteindelijk na een uur volle bak zich gegeven te hebben klokte de klok af op 38,313 km. terwijl het record van Marinoni Giuseppe in 2017 op 39,004 km/h stond. Toch zijn Belgisch record verbrak hij want dit stond op 37.793km/h.

Herman  mocht de afgelopen weken veel steun ontvangen van zijn vrouw Josée die hem aanmoedigde en mee trainde op de home trainer zodat hij niet uren aan een stuk in z'n eentje moest trainen op de rollen.
Zo wist Herman vorig jaar al het Belgische uurrecord te verbreken en op zijn naam te schrijven dat stond toen op 37 kilometer en 793 meter op het Eddy Merckx wielerbaan in Gent
Professioneel word Herman begeleidt door dokter Deschutter van het Alpecin-Fenix wielerteam. Hij stelt de schema's op die Herman op de voet opvolgt
Het huidige wereldrecord staat op naam van Marinoni Giuseppe in 2017 reed die 39,004 km/h.
En de fans van Herman Derdin verzamelde alvast vanmorgen omstreeks 09u0 aan het pleintje in Begijnendijk waar al het lekkers voor ontbijt klaarstond om dan na dat ontbijt de bus op te stappen en richting Velodroom te komen.
Dank aan Frederique Jamart voor deze mooie foto's