zaterdag 25 november 2023

"" De Muizenval "" in de Franciscuszaal bij SFC

De meest gespeelde thriller ter wereld komt eindelijk naar Heusden-Zolder Op zaterdag 25 november 2023 verwelkomt FOMO Producties de bekendste thriller van misdaadromanschrijfster Agatha Christie in de Franciscuszaal in Heusden-Zolder.

 ‘De Muizenval’ of ‘The Mousetrap’, zoals het toneelstuk in het Engels heet, speelt al sinds 1952 op West End in Londen en is daarmee het langstlopende toneelstuk wereldwijd. Ondanks de bekendheid van dit verhaal is het nooit verfilmd. Christie heeft in haar testament laten opnemen dat dit toneelstuk niet verfilmd mag worden zolang het in Londen wordt opgevoerd en dat is inmiddels al meer dan 70 jaar.

 Loge10 Theaterproducties bracht afgelopen theaterseizoen de Vlaamse versie in Antwerpen en gaat nu op tournee door Vlaanderen. Stef Poelmans, de zaakvoerder van FOMO Producties en zelf afkomstig uit Heusden-Zolder, haalt deze productie maar al te graag naar zijn geboorteplaats. “Met FOMO Producties organiseer ik voorstellingen die het grote publiek écht gezien moet hebben. ‘De Muizenval’ is daar zeker één van. Er is een reden waarom dit toneelstuk al 70 jaar overal ter wereld volle zalen trekt. – Aldus organisator Stef Poelmans

In de hoofdrollen zien we o.a. Spring-acteur Timo Descamps, voormalig Thuis-icoon Marijke Hofkens en ook Karin Jacobs, die we nog kennen uit Wittekerke, speelt een belangrijke rol.

Kom er zelf achter hoe de vork in de steel zit op zaterdag 25 november 2023 in de Franciscuszaal van Heusden-Zolder om 20.00 uur. (Ingang via Pater Amideuslaan)
Tickets en info: www.fomoproducties.be

Het verhaal De Muizenval
Agatha Christie’s ‘De Muizenval’ speelt zicht af in het pension Monkswell Manor waar een aantal gasten door de sneeuw is opgesloten. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigardier van de politie bezoekt vervolgend het hotel omdat hij vermoedt dat de dader zich in het hotel schuilhoudt.

De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren omp deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.

Met in de hoofdrollen: Karin Jacobs (Wittekerke), Timo Descamps (Spring) en Marijke Hofkens (Lisa) en verder met o.a. Jérémie Vrielynck, Rikkert van Dyck, Elias Bosmans en Nathalie Wijnants.
Regie: Bruno van Heystraeten / Auteur: Agatha Christie / Productie: Loge10 Theaterproducties