donderdag 9 november 2023

Bekendmaking winnaars 3550-challenge in de velodroom

Heusden-Zolder zet sportievelingen in de prijzen: Bekendmaking winnaars 3550-challenge in de velodroom
HEUSDEN-ZOLDER, 9 november 2023 – Tijdens een sfeervolle avond in de nieuwe velodroom werden de gelukkige winnaars van de 3550-Challenge in de prijzen gezet. De collectieve uitdaging werd georganiseerd tijdens “De Sportiefste Dag”, een uniek evenement voor inwoners dat plaatsvond in en rond de nieuwe velodroom op 30 september.

De 3550-Challenge, vernoemd naar de postcode van de gemeente en het totaal van 3550 kilometer dat door de deelnemers werd afgelegd, bracht mensen uit alle hoeken van Heusden-Zolder in beweging. Iedereen was welkom op de omloop: van families die ontspannen wandelden tot toegewijde skaters die hun vaardigheden lieten zien, en van recreatieve fietsers tot enthousiaste steppers. Tijdens de Challenge konden deelnemers hun gegevens achterlaten om kans te maken op een totale prijzenpot t.w.v. 3550 euro.

De bescheiden maar hartelijke prijsuitreiking, die plaatsvond op 9 november op het terras van Bistro Odiel in de Velodroom, werd een gezellig moment in aanwezigheid van burgemeester Mario Borremans, schepen Lode Schops, voormalig profwielrenner Marc Wauters en citymarketingmanager Anke Bongaerts.

Burgemeester Mario Borremans aan het woord: “De Sportiefste Dag stelde ons in staat om onze visie om sportiefste gemeente te worden uit te dragen bij alle inwoners van Heusden-Zolder. Het was een unieke kans voor inwoners om de velodroom, de omloop van Circuit Zolder, het BMX-terrein en de omgeving errond te ontdekken.”
Deelnemer Gert Vanhees en zijn vrouw An Reynders over hun ervaring op het Circuit: “Wij fietsten die dag een rondje met de tandem, een bijzondere beleving. Het was voor ons verrassend om te ontdekken hoe breed de omloop is – en hoe geschikt voor onze tandem. We hopen dat we in de toekomst vaker de kans krijgen om recreatief op het circuit te fietsen.”

Lode Schops, schepen van sport, gaf inzicht in de ambities van de gemeente: “Ons doel is om iedereen, jong en oud, in beweging te brengen. De Sportiefste Dag was een fijn staaltje van wat onze unieke sportinfrastructuur te bieden heeft voor onze inwoners en een kans om de collectieve energie van onze gemeente te tonen.”

De winnaars van de 3550-Challenge werden willekeurig gekozen:
- Drie fietstassen gingen naar Katrien Berden, Bregt Claes en Carla Roets.
- Een wielertruitje van de Ronde van Spanje, ondertekend door de renners van Soudal-Quickstep (met o.a. een handtekening van
  Remco Evenepoel) was voor winnaar Gert Vanhees.
- Een tweede wielertruitje van de Ronde van Spanje, ondertekend door de renners van Lotto-Destiny ging naar Monique Dubois.
- Winnaars Benny Mekers en Roger Poelmans gingen naar huis met twee geschenkbonnen voor CC Muze t.w.v. 30 euro.
- Ludo Vermeyen en Jip Macquoi waren de gelukkige winnaars van duotickets voor de Superprestige van Heusden-Zolder dit najaar.
- Twee geschenkbonnen van Middenstand Heusden-Zolder t.w.v. 50 euro waren voor Rudi Schops en Paulien Claes.
- De drie jeugdige hoofdwinnaars waren Lukas Vandervoort, Lewis Caerts en Saar Lenaers. Zij gingen enthousiast naar huis met elk een waardebon voor een fiets bij lokale fietshandelaars Ghislain Cycles, Bolbikes en Bike Inn t.w.v. 1000 euro. De toekomst van het fietsen in Heusden-Zolder is bij deze verzekerd!
De winnaars die tijdens de prijsuitreiking niet aanwezig konden zijn, kunnen hun prijzen afhalen in het gemeentehuis van Heusden-Zolder

Katrien Berden Fietstas
Bregt Claes Fietstas
Carla Roets Fietstas
Gert Vanhees Wielertruitje ondertekend door de renners van Soudal-Quickstep (met o.a. Remco Evenepoel)
Monique Dubois Wielertruitje ondertekend door de renners van Lotto-Destiny
Benny Mekers Geschenkbon CC Muze t.w.v. €30,-
Roger Poelmans Geschenkbon CC Muze t.w.v. €30,-
Ludo Vermeyen Duoticket Cyclocross Superprestige Heusden-Zolder 2023
Jip Macquoi Duoticket Cyclocross Superprestige Heusden-Zolder 2023
Rudi Schops Geschenkbon Middenstand Heusden-Zolder t.w.v. €50,-
Paulien Claes Geschenkbon Middenstand Heusden-Zolder t.w.v. €50,-
Lukas Vandervoort Waardebon voor een fiets t.w.v. €1000,-
Lewis Caerts Waardebon voor een fiets t.w.v. €1000,-
Saar Lenaers Waardebon voor een fiets t.w.v. €1000,-
Dank aan Anke Bongaerts