zondag 26 november 2023

BARBARA DEX 'Dex in 't groot' - 30 jaar op de planken

Barbara Dex vierde haar 30 jaar carriere gisterenavond in cc Muze, heel deze prachtige cariere begon in 1993 toen ze laatste eindigde op het Eurovisie songfestival. Ze stelde haar nieuwe album "" Dex int groot""  voor met keuze van haar lievelings liedjes.
De afgelopen 30 jaar zagen we een veelzijdige Barbara Dex op het podium. Er zijn weinig muziekstijlen die ze niet beheerst. Het toont wat ze in haar mars heeft. Ook de afgelopen jaren stond ze in allerlei muzikale projecten. Van een eerbetoon aan haar vader in ‘Dex tot de tweede macht’, tot een akoestische voorstelling ‘In een notendop’, waarin ze uit haar eigen songbook put. In ‘Thank God I’m a Country Girl’ brengt ze dan weer covers en eigen interpretaties van vrouwelijke countrygrootheden zoals o.m. Dolly Parton, Emmylou Harris en Tammy Wynette. Daarnaast maakte ze ook deel uit van de gelegenheidsgroep ‘Vrouwen zingen Boudewijn de Groot’. Ontelbare keren was ze te bewonderen bij een harmonie-orkest, fanfare of concertband.

En is de cirkel nu rond? Neen dus, want laten we zeggen dat vooral de goesting er nog altijd is, waardoor het ontbrekende puzzelstuk snel op zijn plaats viel. Barbara staat namelijk te popelen om haar nieuwe plaat te lanceren. En niet zomaar één. Want met ‘Dex in’t groot’ presenteert ze een album vol Nederlandstalige klassiekers, opgenomen met een heus symfonisch orkest. De liedjes van deze nieuwe plaat, aangevuld met een greep uit ’30 jaar Barbara Dex’ brengt Barbara live met een 10-koppig orkest o.l.v. Jo Mahieu. Ze ziet het dus heel groot, en terecht! www.barbaradex.be
Dank aan Ann Jordens voor de mooie foto's en dank aan cc Muze voor alle info