maandag 20 november 2023

31ste Borrelwandeling naar Kluis van Bolderberg

De vzw Toerisme Heusden-Zolder organiseert op zondag 21 januari 2024 voor de 31ste keer de bekende winterborrelwandeling naar de gerestaureerde Kluis boven op de Bolderberg.

We vertrekken om 13.30uur onder begeleiding van een gids vanop de parking aan de dienst Toerisme Vrunstraat 6 Bolderberg. Wandelafstand (+/- 3,5km).
De trekpleister is toch wel boven op de Kluis waar je een mooi uitzicht hebt op het kasteel van Terlaemen.

Ieder jaar zijn er tussen 13:30 en 17 uur de eet-, dranktentjes. Je wordt bediend met warme wintersoep, frisdranken, chocomelk, Gl├╝hwein, Gagelborrel en onze Koolputterjenever.

Sint-Antonius
Er is bewust gekozen voor zondag 21 januari, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd. Daarmee wordt een oud gebruik opnieuw in de kijker geplaatst. Destijds was het immers de gewoonte dat bij die gelegenheid de inwoners van Bolderberg een varken slachtten. De koppen en de poten van de varkens werden aan de kluizenaar geschonken. Op die zondag werd eerst een vroegmis opgedragen in de kapel langs De Kluis, nadien verkocht de kluizenaar het ontvangen vlees. Met de opbrengst kon hij de kapel onderhouden. Dank aan Michel Oyen voor de info