dinsdag 3 oktober 2023

Vandaag nog een rondleiding gedaan i.s.m. Circuit-Zolder


Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo, “BREEKT UIT”
 Als locatie werd het circuit van Terlaemen gekozen . Circuit-Zolder I.s.m. vzw Toerisme HZ werkten een dagprogramma uit voor de jongens en meisjes uit Looi. In de voormiddag kregen ze een rondleiding op en rond het BMX parcours. Daarna mochten ze zelf hun energie kwijt op het parcour. 

Een blauwe plek en een kleine schaafwonde hoorden er uiteraard ook bij. Na een middaglunch in de wielerschool stond een rondleiding achter de schermen op het menu. Uit de groep kwamen spontaan vragen over het dodelijk ongeluk van Gilles Villeneuve. De Canadese F1 piloot, Gilles Villeneuve, oogappel van Enzo Ferrari en nog altijd favoriet van miljoenen ferraristi, kwam om het leven in de bocht die nu zijn naam draagt.

Uiteraard werd dit onze eerste halteplaats. Jos.B. onze gids kon hun aandacht houden en vertelde ronduit over het triest gebeuren. Inmiddels waren de BMW bolides aan hun opwarming begonnen. 90dba, meer geluid mag er niet zijn . Aan de Chicane, nu de Thiery Boutsen bocht genoemd, werden heel wat beeldjes geschoten. Enkele minuten later werd er in de controlekamer getoond hoe de veiligheid en de Marshall’s met elkaar communiceren.

Het bezoek in de box van de klaarstaande racewagens kende veel bijval. Enkele minuten later waren we getuige van de warmupen de start van de 50minuten durende race. In het Museum werden de lln er attent op gemaakt dat het circuit niet enkel gekend is om zijn racewagens maar ook voor de kampioenschappen in het veldrijden en wegwedstrijden. Wie ook interesse heeft in zo’n dagprogramma kan contact nemen met: 0496 83 36 83 . Met dank aan Oyen Michel voor de info en foto's