woensdag 11 oktober 2023

TRAGE WEGEN => Werken aan de trage wegen in de Mangelbeekvallei

In de vallei van de Mangelbeek word er hard gewerkt aan het pad dat de mensen bewandelde  om door deze Mangelbeekvallei te stappen. Eerst werd het wat  uitgegraven, waarna er 3 dumpers constant op en af reden om de dolomiet grond te gaan halen en ter plaatse aan het machine te brengen.  Dan gaat de dolomiet door het machine geduwd worden en deze trilt al voor de eerste maal op de gewenste hoogte de dolomiet uit elkaar. Nadien komen de walsen die dit aangebracht dolomiet goed de grond intrillen.
Na enige tijd als dit wat uitgehard is zal men nog een tweede laag hierover aanbrengen (de TOPLAAG) maar die zal wel iets dunner zijn. 

Zo zullen er nog werken gebracht worden de volgende dagen  
Voor de vele bezoekers van de Mangelbeekvallei zal het fijn zijn om te wandelen in de natte periode die nu opkomst is. Alleen zal het wat voor ongemak zorgen in de volgende dagen en weken dat dez werken duren. Klik op de kleine foto's voor een groter bestand te zien.
Denk er aan zondag is DE DAG VAN DE TRAGE WEG
vanuit Zolder-Centrum te voet of met de fiets.
De uitgestippelde wandelingen en fietstocht starten aan ’t Weyerke, Zaal De Schaft in de Domherenstraat. Geniet nadien van een verfrissend drankje, aangeboden door het lokaal bestuur.

Lange wandeling: +/- 10 km – 2,5 uur - start om 13.30 uur
Korte wandeling: +/- 4 km – 1 uur 15 min. – start om 14.30 uur
Deze wandeling is buggy- en rolstoelvriendelijk bij mooi weer.
Fietstocht: +/- 25 km - 2 uur 15 min. – start om 13.30 uur
De fietstocht gaat via verschillende onverharde wegen.