zaterdag 21 oktober 2023

REPAIR Café in onze Bibliotheek


Deze ochtend al heel vroeg ging er een Repair Café door in de bibliotheek van Heusden-Zolder. Deze editie was een try-out met vrijwilligers van het Repair Café in Beringen. De bedoeling is het Repair Café op regelmatige basis te organiseren in Heusden-Zolder en dit vanaf 1 januari 2024. De locatie waar dit zal doorgaan is nog niet bekend.
Wat is een Repair Café? “Repair” is het Engelse woord voor “repareren”. Het Repair Café is een gezellige bijeenkomst waar je kunt ontdekken dat repareren leuk is en vaak makkelijker is dan je denkt. Vrijwilligers nemen met plezier jouw voorwerp dat stuk is onder handen en leren je ondertussen hoe je zelf kan repareren of hoe je kan vermijden dat het opnieuw stuk gaat.
Er was heel wat opkomst in het Repair Café van deze ochtend. Mensen kwamen met allerhande toestellen zoals een keukenrobot, een stoomstrijkijzer, een step, een haardroger… en vormden al een lange aanschuifrij. Het was wel even wachten, maar als er een tafeltje vrij kwam kon je met je toestel naar de juiste specialist-vrijwilliger. Na 5 minuten klonk er al een applaus voor het 1ste toestel dat gerepareerd was in het Repair Café.
Heb je zelf zin om vrijwilliger te worden in het Repair Café in Heusden-Zolder? Of heb je een andere vraag? Dan mag je steeds een mailtje sturen naar welzijn@heusden-zolder.be. Jouw vraag wordt dan snel beantwoord. Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto"s