zondag 29 oktober 2023

'Old Salt bracht zaterdag een geweldig concert in de Zwarte Zaal van ccMuze.


OLD SALT
Pure americana met een internationale uitstraling
Old Salt is een Americana band met thuisbasis Gent maar met bandleden uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland. De groep heeft al een opmerkelijk parcours afgelegd met optredens in Dranouter, de Gentse Feesten, het Urkult Festival in Zweden en in de USA in het Guthrie Center in Great Barrington. Old Salt ontving in 2017 de European World of Bluegrass award. In 2018 maakte de band zijn debuut in de UK, Ierland, Oostenrijk en Duitsland.

Old Salt raapt zijn invloeden op in de straten van New Orleans en creëert een internationale folk sound. Hun eerste album ‘Up River Overseas’ werd opgenomen in Zweden in 2016. In 2019 kwam het tweede album ‘Commons’ uit waarmee ze uitgebreid konden toeren. Tegenwoordig treedt Old Salt op als een vierkoppige band en komen ze naar MUZE met een boel nieuw materiaal. Laat je meeslepen door de energie van Dan Wall [zang, banjo, viool, blues harp], Lotte Remmen [viool, zang], Johannes Wannyn [gitaar, zang] & Toby Kuhn of Tomás Peralta op contrabas.

“Old Salt’s energy and virtuosity hit you like a ton of bricks.” [Folk Radio UK]

“Adventurous, exciting, jazzy folk that make me particularly happy. An absolute must.” [Moors Magazine]
Old Salt beleef je in onze zwarte zaal / black box als clubconcert met enkele staantafels en een beperkt aantal barkrukken. Lekkere drankjes kan je afhalen in het naastgelegen MUZEcafé. www.oldsalt.us
Dank aan Herman  Eerdekens voor de foto's en dank aan cc Muze voor tekst en info