vrijdag 20 oktober 2023

JAN DE SMET & DE GROTE LUXE

Verjaardagsconcert met o.m. Les Guitares Magiques
70 jaar wordt hij in 2023. De zanger-muzikant en ex De Nieuwe Snaar vindt dat het tijd is om te vieren. Het is voor hem een grote luxe om dit in de beste cultuurhuizen te mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen.

The Bonnie Blues [Nele Paelinck, Laura vanden Heede & Juno Kerstens] zijn naast gedreven muzikantes op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas ook nog meesteressen in de harmonieuze en swingende vocale drieklank. Les Guitares Magiques [Raf Timmermans, Gijs Hollebosch & Mathias Moors] zijn dan weer meesters in het bespelen van authentieke snaarinstrumenten zoals de dobro, lapsteel, ukulele, tiple en Hawa├»aanse gitaar. De bijna legendarische drummer Stoy Stoffelen is en blijft de ritmische rots in de branding. Zo’n octet is dus meteen ook muzikaal een Grote Luxe.

En ondertussen is het ook 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het een uitgelezen moment om dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken. Een niet missen heerlijk, muzikaal verjaardagsfeest. www.garifuna.be