maandag 30 oktober 2023

E.K. Senioren Badminton komt naar de velodroom in 2024


Volgend jaar komen de Europese Kampioenschappen Senioren Badminton naar de gloednieuwe velodroom in Zolder. Bert Vanhorenbeeck en Arnaud Delsaut van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie waren gelukkige mensen. " we zijn ontzettend blij en fier om de Europese Kampioenschappen Senioren Badminton 2024 te mogen ontvangen in het gloednieuwe sportcomplex De Velodroom, in Heusden-Zolder" "Een uniek evenement , want nooit eerder mocht de Belgische Koninklijke Badminton Federatie een tornooi van dit formaat organiseren en verwelkomen" . " maar liefst 1.300 deelnemers uit heel Europa worden verwacht, de provincie Limburg mag zich klaarstomen om gedurende één volle week een internationale badminton hotspot te worden".

"Als sportieve gemeente zet de gemeente Heusden-Zolder met plezier de schouders onder dit Europees Kampioenschap" zei burgemeester Mario Borremans. "De Velodroom is als kersverse locatie een perfecte keuze voor een sportevent van deze allure" zei de burgervader nog. " de komst naar Heusden-Zolder betekent dat er zowel op logostiek, organisatorisch en op sporttechnisch vlak vertrouwen is om dit kampioenschap in amper één jaar tijd uit te rollen"

Daarnaast is dit het evenement om de badminton in België te promoten.
We geloven dat de samenwerking tussen gastheren, de gemeente Heusden-Zolder en de organisator Badminton Club Smash, de Koninklijke Belgische Badminton Federatie en Badminton Europe voor een top-evenement zal zorgen. We kijken er alvast naar uit naar de massale opkomst en de welverdiende media aandacht.

Na de welkomwoorden van Bert Vanhorenbeeck, Sven Serré van Badminton Europe en burgemeester Mario Burgemeester de samenwerking van de Europese Kampioenschappen Badminton Senioren 2024 ondertekenen.

Het programma i ziet er als volgt uit.
Het EK begint op zondag 25 augustus 2024 en duurt een volle week. Op zondag 31 augustus worden de finales afgewerkt.
Voor het tornooi wordt een livestream aangeboden door Badminton Europe op Youtube.
Het hele tornooi is gratis bij te wonen.
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's