zaterdag 28 oktober 2023

Een Blues for Bas vol met verrassingen.


Bas is een dappere jonge man die lijdt aan een zeldzame ziekte.
Om hem te steunen werd er een benefiet voor hem georganiseerd. Hiervoor had de Belgische blues wereld de handen in elkaar gestoken. Het evenement ging door in De Muze, reeds een bekend stek voor de blues fans.
240 kaarten werden er verkocht in voorverkoop, op de avond zelf kochten nog 70 mensen een toegangskaartje. De 3 groepen die de avond vulden met blues waren The Dibs, Black Cat Biscuit en David Ronaldo & The Dice ft. Raf Timmermans.

De avond zat vol met verrassingen. Verschillende tickets voor diverse blues festivals werden aangeboden en verkocht. De opbrengst van de tickets was voor Blues live for Bas. David Ronaldo & The Dice namen vorige week een nieuwe CD op. Deze werd te koop aangeboden en 5 euro per verkochte CD ging naar het spaarpotje voor Bas.

Omstreeks 23 uur kwam er een telefoontje binnen (zie de grote foto boven), rechtstreeks uit Amerika. De papa van Bas die daar nu samen met hem is voor een Gentherapie bedankte sponsors en bezoekers oprecht voor hun bijdrage. Iedereen hoopt nu nog dat de therapie aanslaat, zodat de 17-jarige Bas gauw een normaal leven kan leiden. Dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's