woensdag 11 oktober 2023

De NASCAR wagens zullen door de straten van 't Weyerke rijden

De parade met de NASCAR wagens, die morgen 12 oktober omstreeks 16.30u op het programma staat, zal niet volgens de traditionele route naar het Heldenplein verlopen.

Op vraag van een bewoner van ’t Weyerke, de heer Herman Jr. Kooke, maken wij graag een omweg om een passage met de NASCAR wagens door het domein van ’t Weyerke te maken. Hermans Jr. Kooke is een grote fan van Circuit Zolder en autosport in het algemeen. Na een val van 12m door een dak, op 17 jarige leeftijd, is hij in een coma geraakt en kon bij het ontwaken niets meer. Op pure wilskracht en met de steun van zijn familie begon hij aan een lange revalidatie. Ondertussen kan hij weer stappen met een rollator. De nodige ondersteuning die hij hierbij krijgt door zijn verblijf in ’t Weyerke is daarbij een grote meerwaarde. 

Toen zijn vraag enige tijd geleden bij Circuit Zolder is binnengekomen, is er geen moment getwijfeld om samen met Politie Heusden-Zolder en de burgemeester Mario Borremans alles in het werk te stellen om aan deze vraag gevolg te kunnen geven. Tevens heeft hijzelf een schoen uitgebracht, als eerbetoon aan alle hulp die hij van zijn vader heeft gekregen na het spijtige incident.
De route die zal gereden worden naar het Heldenplein, de route terug naar Circuit Zolder zal verlopen zoals voorheen. KLIK OP DE ROUTEFOTO voor groter formaat te lezen