zondag 15 oktober 2023

Belcar SkylimitSprint Cup


Voor deze race zijn er 45 starters in deze wedstrijd.
Als eerste 5 mogen starten : Maris Steven, Donkels Daniel, De Bock Dirk, Hendrix Bram en Boffin Ruud.
In de eerste 10 minuten is er reeds veel commotie binnen deze eerste 5. Maris Steven blijft de leiding houden. Ruud Boffin die aanvankelijk op plaats 5 startte haalt zonder moeite zijn 3 voorgaande collega’s in.
De race zet zich daarna nek aan nek voort tussen Maris Steven met een BMW E36 M3 5 1 en Boffin Ruud, ook met een BMW M4 5 3 30.396. De Bock Dirk en Hendrix Bram zakken gedurende de race af naar plaats 9 en 14.
Maris steven behoud zijn eerst plaats in deze race, gevolgd door Fernandez Michel met een Peugeot 308 TCR 5 en Boffin Ruud. Vierde wordt Mandervel wouter en vijfde Van Eenname Tom.
Verslaggeving door Linda Graulus en foto Joseph BamsIn deze race werd er alvast stevig van start gegaan. Er zijn 23 starters in deze race. De donker Erik, Benedetti Roberto, Bleekemolen Michael en DeGroot Melvin verliezen al heel snel hun race posities. Het gaat er van in het begin stevig aan toe. Een dame die blijft opvallen is Ariana Casoli, een Italiaanse dame van 1974, die rijdt met een Ford Mustang. Bij de start vertrekt ze op rij 22. Casoli maakte haar debuut in de NASCAR Whelen Euro Series en ze won daarbij onmiddellijk “The Lady Trophy’s final classification. Hier in Zolder racet ze als enige vrouw op de 18de plaats.
Uitslag van de EuroNASCAR pro & 2 is :
1. Jouffreau Paul met een Ford Mustang
2. Doubek Martin met een Ford Mustang
3. Schober Patrick met een Ford Mustang
4. DeGroot Melvin met een Ford Mustang
5. Tziortzis Vladimiros met een EuroNASCAR FJ
In deze race zegeviert duidelijk Ford Mustang.
Dank aan Linda Graulus voor verslaggeving en Joseph Bams voor de foto