zondag 15 oktober 2023

Belcar Endurance Championship.

Jan Lauryssen wint de laatste manche van het Belcar kampioenschap.

In deze race vinden we aan de startlijn in 1ste positie Cort en- Van Hooydonk-Thiers (Hans Thiers). Op de tweede plaats mag starten : Jan Laureyssen. In 3de positie start Derdaele Cool Dylan. 4 en 5 zijn respectievelijk : Longin-Guellinckx-Longin en Wauters-Menten (Koen Wauters). 30 deelnemers zullen starten in deze race. Deze race duurt 2 uur en zal dus heel erg spannend worden. Opvallend in deze race is het feit dat Koen Wauters die nooit NASCAR rijdt hier zijn debuut maakt. Koen Wauters zal éénmalig het stuur overnemen van Anthony Kumpen, omdat hij nog niet helemaal fit is na de crash in Tours. Koen Wauters zal racen in een PK Carsport Chevrolet #24. Dit is een mooie kans voor Koen om te proeven van de NASCAR Whelen Euro Series. We zijn benieuwd of dit bij een éénmalig optreden blijft. Misschien bevalt het hem en zien we hem volgend jaar terug? We hebben hier ook even aandacht voor Steve Raymakers die racet voor het Convents Racing Team (CRT). Steve start in 2de positie in zijn klasse.

Door de weersomstandigheden werden borden van de FCY regelmatig bovengehaald.
Het werd een bitsige strijd tussen de Porches en de Audi GT van Longin. Jan Lauryssen nog goed voor de overwinning in Spa Franchorchamps was op circuit Zolder ook goed voor de overwinning. Er stond geen maat op hem want Longin beet zijn tanden stuk maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plaats. Belgium Racing met Jos Menten en Koen Wauters eindigde derde. Pittig detail; Bert Longin van PK Sport steekt voor de achtste keer de eindoverwinning van het Belcar Endurance Championship op zak.

Onze gauwgenoten van het CRT eindigde op een mooie derde plaats. Vincent Convents die de laatste stint reed, had problemen met zijn banden en het was een gevecht om de wagen op de piste te houden.