zondag 1 oktober 2023

71ste editie Braderie Cité


De antiekmarkt die al veel mensen lokte naar de Koolmijnlaan omstreeks 08 uur en gans de voormiddag was het een komen en gaan van mensen die vooral wisteen naar wat ze aan het zoeken waren tussen die oude rommel.
Dan tegen 12 uur aan kwamen de beleidsmensen, politiekers en andere verantwoordelijke naar de feesttent om het officiële openingsmoment van de 71ste Braderie Cité mee te maken. Voorzitter Ronny Oyen gaf een woordje toespraak en was een tevreden voorzitter dat deze 71ste editie ook al zoveel publiek naar de Koolmijnlaan had laten afzakken. Ook een welgemeende dank aan de mensen die zich inzetten om de braderie te helpen slagen in de voorbereiding. Een prachtig team .... maar toch een bijzondere dank aan Willy en Greetje van All Tent die in de bloemetjes werden gezet omdat zij al jarenlang zich inzetten voor alle tenten op de braderie en Willy gaat nu ook op pensioen. Hartelijk dank ..
Als je aankopen doet zit er natuurlijk ook altijd een kans in dat je bij de mogelijke winnaars kan komen want Winkelcentrum Cité geeft vele prijzen weg waaronder voor €1.000 aan waardebonnen die je kan inruilen in één van de deelnemende handelaars Winkelcentrum Cité. Dan is er nog de waardebon van €500 en 200 euro.  En nadien nam schepen Isabelle Thielemans het over van Ronny. Isabelle had het vooral over het belang van de middenstand Heusden-Zolder bij wie je nog steeds terecht kan in de soms toch moelijke tijden. Ondernemen is aan hen die in deze moeilijke tijd toch durven investeren en groot worden. Tegen 13 uur was de receptie afgelopen en dan kwam het moment dat  de speciale acts en drumbands de braderie Koolmijnlaan betraden.

Op een gegeven moment kon je gewoon over de koppen lopen, het was een geslaagde 71ste editie van de Braderie Cité. Er was zeer veel straatanimatie op de Koolmijnlaan, verder was er enorm veel animatie voor de kinderen. Elke handelaar zorgde dat zijn standje goed bemand was en dat hun producten goed gepromoot werd naar de bezoekers toe.

Er waren meer dan 40 attracties en straatanimaties  om deze braderie op te vrolijken!
Overal rook je verse producten die de handelaars klaar maakte om de innerlijke te versterken, andere handelaars zorgden dan weer dat je een fris pintje, colatje of andere kon drinken aan hun standje opgevrolijk met kleine bandjes die er leuke deuntje speelden. PRACHTIG en af ....
Het winkelcentrum was volledig verkeersvrij gemaakt maar parkeren kan op de grote parkings net over de brug (op de grote parking van de winkelketens).
Verslaggeving & foto's door Rudi Coomans