dinsdag 5 september 2023

Volumex Belgian Truck Grand Prix


Vier dagen racende wagens en trucks op Circuit Zolder tijdens de  Volumex Belgian Truck Grand Prix Aftrap op donderdag 7 september met de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux. Goodyear FIA European Truck Racing Championship en Porsche Carrera Cup Benelux vormen rode draad van stevig gevuld raceweekend van vrijdag 8 tot zondag 10 september.

Circuit Zolder, dinsdag 5 september.
De komende dagen staat er weer heel wat autosport op het menu op het Funfastic Circuit Zolder. De raceweek start donderdag met de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux en op vrijdag volgt dan de hoofdmoot met de Goodyear FIA European Truck Racing Championship en Porsche Carrera Cup Benelux. Amper twee weken na een zeer geslaagde 45ste editie van de 24 Hours of Zolder staat er dus alweer een zeer aantrekkelijke meeting op de kalender van Circuit Zolder, dat eens te meer springlevend is.

“We zijn zeer blij dat we opnieuw het Goodyear FIA European Truck Racing Championship mogen ontvangen”, aldus Lucia Gallucci, niet alleen verantwoordelijk voor het autosportgebeuren op Circuit Zolder, maar ook de vicevoorzitter van de FIA Truck Commission. “De racende vrachtwagens zijn een traditie op Circuit Zolder, een traditie die al decennia oud is. Het hele circuit ademt drie dagen lang ‘trucks’ in en uit en ik geniet alleen al van een wandeling door de paddock waar al dat moois verzamelt staat. Overigens, ook de Dutch Truck Racing is weer van de partij en ook zij zullen voor het nodige spektakel zorgen.”

Wat betreft het sportieve spektakel
, vinden de vrije trainingen vooral op vrijdag plaats, terwijl er op zaterdag om de polepositie gestreden wordt in de diverse raceseries en er ook al twee wedstrijden voor de het Goodyear FIA European Truck Racing Championship en de Dutch Truck Racing op de timing staan. De Porsche Carrera Cup Benelux racet dan weer tweemaal op zondag, naast nog eens twee wedstrijden van de beide competities met de zwaargewichten.

Trucks, maar ook Porsche
Porsche is dus ook prominent aanwezig het komende weekend, niet enkel met de vierde manche van de snelste merkencup van de Benelux, de Porsche Carrera Cup Benelux, met een hele reeks toprijders en topteams uit de Benelux. Zij krijgen bovendien het gezelschap van Bertrand Baguette. De Luikenaar testte ooit voor twee F1-teams en is ondertussen regerend kampioen in de hoogstaande Japanse Super GT. Bovendien is er op donderdag al de derde meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux, een serie die als springplank dient voor jong talent en ook de kans biedt aan echte gentlemen drivers om van hun Porsche op circuit te genieten. Deze serie werkt alle sessies op donderdag af en de toegang is donderdag bovendien gratis.

En veel animatie…
Naar goede gewoonte valt er ook heel veel te beleven in de diverse paddocks van Circuit Zolder. “We ontvangen jong en oud met heel veel plezier”, aldus nog Lucia Gallucci. “Zo is er het Innovation Camp van het Goodyear FIA European Truck Racing Championship, waar we de sprong naar de toekomst maken, terwijl in de traditionele Truckshow de eigenaars van de vrachtwagens tonen hoe mooi zo’n truck eigenlijk wel kan zijn. Wie het graag wat kleiner houdt, kan terecht bij de demo’s van de modelbouw trucks. Uiteraard is er ook het Kids Village, waarbij kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang hebben tot de Volumex Belgian Truck Grand Prix, net als de inwoners van Heusden-Zolder. We zien bovendien op de weerapp’s dat het dit weekend opnieuw erg mooi weer zal worden, dus niemand heeft nog een excuus om niet naar Circuit Zolder af te zakken!”