donderdag 7 september 2023

Paul Coolen reisverslag van As tot de Holsteen

Donderdag 07 september 2023 As,
Ochtends vroeg vertrokken zonder ontbijt. Gelukkig had ik nog 2 broodjes en een appel.
Groene wandeling tot in Waterschei met beklimming van 1 van de 2 terrils. Kort bezoek aan Thorpark Waterschei.
Nadien in de bekende Stalenstraat Turks gaan eten want mijn lichaam had het nodig. Ik verbruik dagelijks effectief bijna 5000 kcal met daarnaast veel water en zouten.
Wandeltocht door Waterschei, Zwartberg en Winterslag. De terril van Winterslag is de mooiste die ik al beklom: heel rustig (is eigenlijk een privaat zone), een lange bosrijke aanloop gevolgd door een steile klim naar een hoog plateau met een magnifiek uitzicht over de regio. Mijn 19de. De terril van Zwartberg is een afgesloten natuurgebied.
Avondwandeling naar camping Holsteen met een voor mij gereserveerde trekkerstent en lakenpakket. Ik had een laag tentje verwacht maar deze overtrof weer alle verwachtingen en dit voor een zeer democratische prijs.
Vandaag komt de laatste sdg nr.17 aan bod: partnership om doelstellingen te bereiken. Samen gaat alles beter. Toekomst Telt wil met alle actoren de 17 sdg's in de praktijk brengen in Heusden-Zolder.

30 km gewandeld (tot. 469).
Ik ga morgen de voorlaatste mijn bezoeken (Beringen) waarbij ik incognito mijn gemeente ga doorkruisen om dan zaterdagnamiddag vermoedelijk rond 16u de laatste klim te beginnen: terril van Zolder. Alle burgers uit HZ en omstreken met een hart voor de toekomst zijn welkom want de Toekomst Telt! Nieuws volgt nog.
Meer foto's Klik Hier
Volg Paul klik hier