dinsdag 22 augustus 2023

Van Bon Secours tot Dour (eerste terrils) door Paul Coolen

Mijn Route: wandeling langs de Belgische koolmijnen 20 AUG 2023 - 10 SEP 2023
Dinsdag 22 augustus 2023, Dour, Belgiƫ
Een lange vlakke wandeling door het bois de Bon Secours langs de grens met Frankrijk. Verder het landelijke Henegouwen met matige inkomens want je ziet hier bijna geen SUV's en de straten spreken voor zich. Na 30 km wandelen aankomst boven Dour met al een fikse platte terril. Even liften tot Saint-Ghislain voor een kamer want in Dour was niets. De beelden spreken voor zich.

Bedankt voor jullie aanmoedigende woorden! Ik had even schrik dat een genezen voetletsel van mijn Franciscuswandeling me ging opspelen maar het viel mee. Fingers crossed voor de volgende periode. Morgen duik ik echt de historische mijnstreek in: de Borinage met met al dadelijk 2 terrils en de site Marcasse.
Mijn eerste terril staat in het teken van de SDG 1: Geen armoede. Google sdg en je vindt er alles over. Dank aan Paul Coolen voor zijn reisverslag & foto's