woensdag 30 augustus 2023

Transplantoux Classic op 02 september

Op zaterdag 2 september weer de Transplantoux Classic inrichten aan de Waerde in Zonhoven. Iedereen is welkom om te fietsen, te wandelen of zelfs om eens een "Hallo, hier zijn we" te zeggen en te praten met ons, de inrichters.

Het zijn allen nierpatiënten en mensen die begaan zijn met Nierpatiënten en hun behandeling. Velen hebben Nierdialyse nodig en dat tot driemaal per week, telkens 4 uren. Een machine met een kunstnier en toebehoren zorgt dat hun bloed weer gezuiverd wordt. Zo neemt die machine de taak van uw eigen nieren over.

Enkelen staan op een wachtlijst voor een transplantatie, om zo terug een nieuw leven te starten. Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar ook uw steun is belangrijk, daarom richten wij al enkele jaren deze organisatie "de Transplantoux Classic" in en die ligt ons zeer nauw aan het hart. In heel het land, zo ook in jullie gemeenten of steden, zijn er nierpatiënten. Dialysecentra, High en Low Care, vindt je in Jessa Ziekenhuis Hasselt, SFZ Heusden, AZ Vesalius Tongeren, ZOL Genk en Neerpelt, en in St Trudo Sint Truiden, wat onze provincie aangaat. KLIK HIER voor het programma te lezen op 02 september

Ook zijn er patiënten die het aan huis kunnen doen.
Graag meer info? Kom eens langs op 2 september en we geven je alle uitleg. Zo steun je ons en help je heel wat nierpatiënten die actief zijn maar er zijn nog velen die in afwachting onder controle zijn en voorbereid worden op hun toekomst aan dialyse en transplantatie. Wij zien er schijnbaar goed uit, maar van binnen zijn we chronisch heel ziek.
Dank aan Maurice Mues Nierpatiënt/Voorzitter/Ervaringsdeskundige Nieren Nier Limburg vzw Fenier-Fabir vzw-asbl