maandag 7 augustus 2023

Sint Barbara Heusden behaalde mooie plaatsen op het Limburgs kampioenschap outdoor


Vandaag en gisteren ging het Limburgs kampioenschap boogschieten outdoor op de terreinen van het Mijnstadion in Beringen door. Op zaterdag was de wedstrijd op 25 m en 3 pijlen. Je schiet dan 3 pijlen per reeks en 20 reeksen. Dus in totaal 60 pijlen.
Op zondag was het 25m 1pijl. Hier schiet je per reeks 1 pijl, en dat doe je 30 keer. Het lijkt fel op elkaar, maar toch is het net weer anders. Beide types van wedstrijden hebben hun charmes en valkuilen.
Aan de ene kant is 60 pijlen moeilijker omdat je je langer moet concentreren. Boogschieten is niet alleen een hele technische sport, maar ook mentaal een hele uitdaging. Aan de andere kant worden foutjes bij de 30 pijlen harder afgestraft omdat je gemiddelde sneller zakt. Ondanks het hele slechte weer waren we met boogschietclub Sint Barbara Heusden van de partij. Regen en wind hebben veel invloed op de vlucht van de pijl, het hanteren van je boog en de zichtbaarheid. Dit maakte de wedstrijd er niet gemakkelijker op. Toch zijn we er in geslaagd om zowel in de individuele categorieen als in de ploegencompetities meerdere prijzen te behalen.
Het is heel erg knap dat alle SBH'ers de wedstrijd hebben kunnen uitschieten en dat ze zulke goede resultaten neerzetten. Proficiat aan alle deelnemers. Dank aan Eve Secretaris Sint-Barbara