zondag 20 augustus 2023

Paul Coolen wandeling langs de Belgische koolmijnen

KLIK OP DE FOTO groter formaat te zien
 Mijn Route: 20 AUG 2023 - 10 SEP  2023
 zondag 20 augustus 2023, Blaton, België
 Koolmijnen hebben vorige eeuw onze 
 regio bepaald. Het verleden zit
 verankerd  in het huidig landschap door
 de industriële gebouwen, de terrils en de
 mijnwijken.

 Daarom ga ik een thematische voettocht
 langs alle mijnsites van België maken:
 21 aug. – 9 sept, 440 km. Mijn pad
 doorkruist de Borinage rond Bergen, le Centre van La Louvière, Le Pais Noir van Charleroi, Namen en het mijnbekken rond Luik. Dan volgen de Limburgse mijnen van Eisden, Waterschei, Winterslag, Zwartberg, Houthalen om dan via een ommetje langs Beringen Mijn te eindigen op de top van onze terril in Zolder. Dit als alles goed verloopt.

We kunnen daar boven toasten (zelf mee te brengen ) op de toekomst op zaterdag 9 september in de late namiddag (17u?). Picknick op de terril kan ook. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Het wordt een tocht door het mijnverleden met blik op de toekomst. Hij staat daarom in het teken van de burgerbeweging Toekomst Telt: apolitiek en onafhankelijk. De 17 duurzame doelstellingen (SDG’s) en burgerparticipatie zullen stelselmatig aan bod komen, terril per terril.

Ik draag deze tocht daarom op aan TT en alle teamleden die er hun schouders onder zetten! Alsook aan alle burgerorganisaties en burgers, de gemeentelijke diensten die met ons samenwerken. Info: www.ToekomstTelt.be