woensdag 9 augustus 2023

MELD EEN WEESFIETS

Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al even niet meer gebruikt is. Misschien is de eigenaar de fiets vergeten of is er simpelweg geen interesse meer in de fiets. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat, maar zorgen soms voor hinder en houden fietsstallingen onnodig bezet. Heusden-Zolder is niet alleen een sportieve gemeente, maar ook een gemeente met een hart voor duurzaamheid en het milieu, die streeft naar een groenere en schonere omgeving. Tijd dus om eens kennis te maken met onze procedure voor weesfietsen.

Onze collega’s van Team Werkplaats geven meldingen over weesfietsen door aan de lokale politie. Een agent gaat ter plaatse en hangt een geel label aan de fiets. Hierop staat vermeld dat de fiets ongeveer een maand later opgehaald zal worden. Heeft de eigenaar het label niet verwijderd voor die datum, dan wordt de fiets weggenomen en tijdelijk bij de lokale politie gestald. Een foto van de fiets verschijnt op www.gevondenfietsen.be. Vanaf dan heeft de eventuele eigenaar nog 3 maanden tijd om de fiets op te halen.

Nog steeds geen eigenaar gevonden?
Dan gaat de eenzame tweewieler naar onze Fietshal. Daar wordt de fiets opgeknapt en in topconditie gebracht, volledig klaar voor een gloednieuw leven in de straten van Heusden-Zolder. Inwoners die zich zelf geen fiets kunnen veroorloven, kunnen er in de Fietshal een uitlenen. Merk jij in je buurt een fiets die volgens jou achtergelaten is? Meld het aan Team Werkplaats via werkplaatsen@heusden-zolder.be of surf naar www.heusden-zolder.be en klik op de knop ‘iets melden’. Zo maken we samen van Heusden-Zolder een fietsvriendelijke gemeente waar duurzaamheid en sportiviteit hand in hand gaan. Foto Danny Wendelen