vrijdag 4 augustus 2023

Kampverslag Chiro BerkenbosDe week voor ons vertrek zijn we druk bezig geweest met het schoonmaken van de frigo's, het opzetten van de tenten voor een controle, het knutselen voor ons bivakthema en nog veel meer. Op deze manier konden we goed voorbereid op bivak vertrekken!

Op 20/07 werden de tenten die we huren opgehaald in Brussel en werden de twee containers en oplegger ingeladen.

Op 21/07 vertrokken de leiding en Aspi's naar de kampplaats te Geel. Na de fietstocht werd er even wat energie bijgetankt, en daarna waren we allemaal klaar om te beginnen! De oplegger en containers werden uitgeladen, alle tenten werden recht gezet, de bedden werden gemaakt en de kampplaats werd ingekleed.

Op 22/07 kwamen de Tito's en Keti's veilig met de fiets aan, en ook de Rakwi's arriveerde veilig en wel met de auto. Nadat iedereen zich had ge├»nstalleerd in de tenten, was het tijd voor het gezamenlijke startspel. Tijdens dit spel kregen de leden een kleine rondleiding over het kampterrein en maakten ze kennis met het thema, de bivakdans en het bivaklied. Dit jaar was het bivakthema ‘Back to the future'. Marty McFly en een professor werden per ongeluk met de tijdmachine, de DeLorean, teruggestuurd in de tijd. Zullen ze ooit weer in het heden terugkeren? Spannend!

Op 23/07 vond er na het avondmaal een bezinning plaats waar iedereen even tot rust kon komen.

Op 24/07 kwam de Speelclub aan. De Chiro Berkenbosfamilie was eindelijk helemaal compleet. Voor het avondeten hielden we een gezamenlijke zangstonde. Er was geen gebrek aan ambiance! De eerste hese stemmen waren een feit!

Op 25/07 De Keti’s en Aspi’s vertrokken op tweedaagse.
26/07 De drie jongste groepen op tochtdag. De Speelclub en Rakwi's wandelden naar een buitenspeeltuin en kregen een lekker waterijsje. De Tito's wandelden naar het stadspark van Geel, waar ze vlaggenroof speelden met gehuurde laserguns! Nadien kregen ook zij een ijsje. 's Avonds keerden ook de oudste groepen terug van hun leuke tweedaagse. De Keti's overnachtten in de Hoge Rielen en speelden onder andere jellyball. De Aspi's trokken naar Gent, waar ze overnachtten op een glamping en hebben gelasershoot en gekajakt.

27/07 In de voormiddag waren de Aspiranten leiding. In de namiddag was het echter weer de beurt aan de leiding, maar niet de leiding die de afdelingen gewend zijn. Er vond namelijk een leidingswissel plaats!

28/07 Tijd voor waterpret! In de namiddag gingen we allemaal naar het Zilvermeer in Mol, waar we hebben genoten van het zand en het zwemmen. Na het avondmaal kregen we bezoek. U raadt het waarschijnlijk al: het was tijd voor het oud-leidingsspel!

29/07 Zaterdag was al de laatste volledige dag voor de leden. Het einde was helaas in zicht... Daarom werd er dubbel zo hard geravot! Normaal gesproken houden we op de laatste avond altijd een groot kampvuur, maar we bevonden ons dit jaar in een streng natuurgebied. Desondanks werd er een origineel alternatief verzorgd! Net zoals elk jaar vond er een bonte avond plaats, waarbij elke afdeling een act opvoerde, zoals een toneelstukje, dansje, liedje, enzovoort. Het was geweldig om te zien welk talent er binnen Chiro Berkenbos rondloopt! Na de bonte avond hebben we onder begeleiding van een gitaar en bij het smeulende vuur nog een paar liedjes gezongen.

30/07 En daar was het dan, de gevreesde zondag 30 juli... veel te snel naar onze mening, want de tijd vliegt op kamp! In de voormiddag speelden we nog wat spelletjes en pakten we onze koffers in. Na het middagmaal was het dan echt tijd om afscheid te nemen. De leden lazen tijdens het kringmoment een zelfgeschreven bedanktekst voor aan hun leiding, en ook veebee Kevin, de kookploeg en groepsleiding werden bedankt. Daarna volgde een spannend moment, want de leiding maakte bekend wie er volgend jaar leiding blijft en wie ermee stopt. Om de rokken en shorts nog wat meer op te fleuren, werden uiteraard ook de bivakemblemen uitgedeeld! Na ons kringmoment was het tijd voor de bezoekdag. Ouders en familie konden genieten van een heerlijk pastabuffet, verzorgd door onze kookouders. Ze konden gezellig bijpraten onder het genot van een drankje. De leiding presenteerde het thema aan de ouders, en er werd nog een laatste keer samen gedanst op de bivakdans en gezongen op het bivaklied.

31/07 Na de bezoekdag en maandagochtend hebben de Aspi's en leiding weer heel wat werk verzet . Ze ploeterden door de regen en modder om de tenten af te breken en de containers en oplegger in te laden. Toen we maandagmiddag terug op onze eigen Chiro aankwamen moest dit allemaal weer uitgeladen worden. Gelukkig kregen we extra hulp van lieve ouders, leden en oudleiding. Het bewijs dat vele handen het werk licht maken! Een grote D-A-N-K-U aan zij die zijn komen helpen!

01/08 De gehuurde tenten werden terug gebracht naar Brussel. Nu is ook het bivak voor de leiding officieel ten einde.
Met veel dank aan Helena Ceunen voor verslag en foto's