zaterdag 26 augustus 2023

GOUDEN HELM speedway morgen met huldiging oude piloten

Vanaf deze middag brulde de methanol motoren van de speedway in het Helzoldstadion, van 12u tot 17 uur was er immers een vrije trainingsmoment waar de piloten graag gebruik van maakten om morgen hun machiene klaar te hebben voor de grote wedstrijd DE GOUDEN HELM ...

Zondag 27 augustus brullen de motoren voor het laatst dit jaar op de sintelbaan van het Helzoldstadion. SpeedwayClub Helzold sluit haar sportieve jaar af met de befaamde Gouden Helm wedstrijd. SC Helzold heeft kosten noch moeite gespaard om een topveld aan de start te krijgen.

Titelverdediger Daniel Gappmaier uit Oostenrijk voert een deelnemerslijst aan die nooit eerder zo sterk en internationaal getint was. Rijders uit maar liefst elf verschillende landen zullen het tegen mekaar gaan opnemen. Gappmaier mag flinke tegenstand verwachten van verschillende profrijders uit Engeland en Denemarken. De Britten Stefan Nielsen en Benjamin Barker zijn ervaren rotten en hun jonge landgenoot Ben Trigger wist vorig jaar de wedstrijd in juni te winnen. Uit Denemarken komen Emil Grondal en Patrick Baek, beide rijders wisten eerder al te winnen in het Helzoldstadion. Uitkijken is het ook naar de Australiër Brayden McGuinness. Gekenmerkt door zijn spectaculaire rijstijl is hij een echte publiekslieveling. De andere rijders komen uit Nederland, Frankrijk, Tsjechië, Noorwegen en Roemenië.

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van speedway in België organiseert SC Helzold een extra happening. Oud-rijders worden verwelkomt en aan het publiek gepresenteerd voor het hoofdprogramma van start gaat. Er zal ook een showstand aanwezig zijn waarin oude speedway-, grasbaan- en zijspanmachines tentoon gesteld worden.

LIMBURGERS
In het bijprogramma staan de klassen van de nationalen, rookies, zijspannen en 125cc jeugd aan de start. In de klasse van de nationalen verdedigen Limburgers Johnny Kinable uit Hechtel en Alessandro Borgia uit Genk de eer van hun thuisland. In de klasse van de rookies valt deze eer te beurt aan Gunther Berrevoets en Cristian Greere. Bij de zijspannen zien we het ervaren thuisduo Joachim Martens en Des Vanzonhoven aan het werk en is het uitkijken naar het eerste optreden van het nieuwe Belgische team van Kenny van Eeckhout en Axelle Cannaerts. Zij zullen het gaan opnemen tegen teams uit Engeland en Frankrijk. De 125cc jeugdrijders staan met zes aan de start en komen uit Engeland en Nederland.

Zondag 27 augustus starten de officiële training om 10u, de voorseries om 12.30u, de rijdersvoorstelling om 13.15u en het hoofdprogramma met de Gouden Helm om 13.30u.

Inwoners van Heusden-Zolder hebben gratis toegang, vanaf 16 jaar bedraagt de entree € 18. Parkeren en het programmaboekje zijn gratis. SC Helzold hoopt U allen te mogen verwelkomen voor een middag vol actie, spanning en sensatie.
Perstekst: Nico Moors – SC Helzold en foto Bart Knops