maandag 21 augustus 2023

Dagje uit voor cliënten Sociaal Huis

Het Sociaal Huis speelt een cruciale rol in het ondersteunen van mensen die het financieel of sociaal moeilijk hebben. Voor velen van hen blijven ontspannende activiteiten, zoals een dagje naar een pretpark, echter buiten bereik. Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het Sociaal Huis een begeleide uitstap voor cliënten die zelf niet de financiële middelen hebben. Planckendael, Bokrijk en Pakawi Park passeerden al de revue, dit jaar trok het Sociaal Huis op zaterdag 19 augustus met maar liefst 173 inwoners naar Bobbejaanland!

Het Sociaal Huis ontvangt van de federale overheid subsidies voor Participatie en Sociale Activering. Deelnemers betaalden 2 euro. In ruil daarvoor kregen ze een toegangsticket, een busreis en een snack en drankje. Door de uitstap voor het eerst te plannen op een zaterdag, konden ook werkende cliënten deelnemen.

Een dagje Bobbejaanland toverde een glimlach op veel gezichten, maar bood ook een unieke kans voor de deelnemers om buiten hun gebruikelijke sociale kring te treden en nieuwe mensen te leren kennen. In de ontspannen sfeer van een pretpark wisselden de deelnemers verhalen uit, deelden ervaringen en ontdekten gemeenschappelijke interesses.

Ook voor de vier begeleidende maatschappelijk werkers was het een geslaagde dag. Ze stelden de deelnemers op hun gemak en leerden hun cliënten ook eens op een andere manier en in een nieuwe setting kennen.

In Bobbejaanland beleefden de cliënten van het Sociaal Huis een dag vol fijne momenten. Gillen in achtbanen, elkaar aanmoedigen bij uitdagende attracties en vol bewondering kijken naar de liveshows in het park. Kortom, er werden samen kostbare herinneringen gecreëerd