zondag 27 augustus 2023

45ste 24 Hours of Zolder start


Na de gebruikelijke gridwalk werden de piloten verzocht achter de safetycar plaats nemen. De wagen Nr° 54 van Jan Lauryssen die donderdag de Superpole gewonnen mocht als eerste achter de safetycar aansluiten. Tweede wagen die mocht aansluiten was de Porche 992 Cup nummer15 van August by NGT. Derde achter de safetycar was de Porche met nummer 1 van Bert Longin.

Na twee opwarm ronden verliet de safetycar het strijdtoneel en mocht de Porsche Van Q1 trackracing het hele veld opsleeptouw nemen. 40 wagens aan de start en benieuwd waren we hoe ze de eerste bocht zouden doorkomen. Geen noemenswaardige problemen en al de wagens kwamen ongeschonden uit de eerste linkse richting de kanaalbocht. De Porsche van Jan Lauryssen was het snelst weg en in zijn zog volgde de Porsche nr°15 van August by NGT.

Het ging er in het eerste uur hevig aan toe zeker in de GTA klasse. Na een uur wedstrijd werd de fakkel overgenomen door Russel Racing. In het tweede uur hadden ze een voorsprong uitgebouwd van 32 seconden op Redant Racing wagen nr° 2. De Porsche van Lauryssen was teruggevallen naar een zevende plaats. In de GTB Klasse was Hamofa Motorsport die de leiding hadden voor BMS Motorsport. De derde plaats was voor Tip Top Rent. 

Op naar de TA Klasse dan, daar was het de BMW M2 CS van PK Sport die aan de leiding lagen voor Billa Edmond by G&A Racing qen op de derde plaats volgde ROFIX RACING by AR PERFO. In de TB Klasse voerde JFT by PG Motorsport de leiding aan. Tweede was het VDW Motorsport en derde was de BMW 33 Oi van JJ Motorsport. 

Het Convents Racing Team lag na 2 uur wedstrijd op een vijfde en zevende plaats. Ondertussen zijn we al een aantal uren verder en gaan we stilaan over naar de nacht. Na 4 uur wedstrijd krijgen we een heel ander beeld. Het is een voortdurend wisselen van plaatsen in de stand. Dus maken we ons op voor de nacht.Dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's

De stand na 4 uur wedstrijd.
GTA Klasse
1- 12 <> Redant Racing <>Porsche 992 GT3 Cup
2- 2 <>Rus sell Racing <> Porsche 992 GT3 Cup
3- 99 <> Belgium Racing <> Porsche 992 GT3 Cup

GTB Klasse;
1- 19 <>Hamofa Motorsport <> BMW M4 GT4
2- 63 <> TipTop Rent <> Porsche 718 Cayman G
3- 45 <> BMS Motorsport <> BMW M4 GT4

TA Klasse;
1- 43 <>GT E Racing <> Cupra TCR
2- 27 <> Bilia Emond by G&A Racing <> BMW M2 C S Racing
3- 24 <> PK Carsport <> BMW M2 CS

TB Klasse;
1- 5 <> JFT by PG Motorsport <> Renault C lio 4 RS
2- 34 <> JJ Motorsport<> BMW 330i
3- 83 <> VDW M otorsport <> BMW E46