maandag 7 augustus 2023

3 paarden weggehaald in manege in Kasterlee door het VZOHZ

Tweede inbeslagname wegens ERNSTIGE DIERENVERWAARLOZING in nog geen 2 maanden in een MANEGE te Kasterlee! Op 13 juni 2023 evacueerden we 6 uitgemergelde paarden in een manege te Kasterlee. Zie de foto van de graatmagere hengst in een box.
Weerom op het verzoek van de Vlaamse inspectiedienst dierenwelzijn haalden we vandaag 3 paarden weg uit deze hel. We tonen u hierbij een foto van de merrie en een foto van haar veulen die we vandaag konden redden van de dood uit een manege waar nu nog steeds lessen worden gegeven en ‘paarden-/ponykampen’ voor jongeren plaatsvinden!!!
Pikant detail is het feit dat AL de paarden/pony’s binnen deze manege besmet zijn door een hardnekkige schimmelinfectie die tevens overdraagbaar is op mensen. Tijdens de vorige inbeslagname van 6 paarden geraakte één van onze medewerkers door deze schimmel besmet en zij moest daarvoor behandeld worden. Alvast een fijn ‘ponykamp’ gewenst voor mens & dier … Met dank aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder voor verslag en foto's