zondag 23 juli 2023

Zolderse Corvette Club vzw geeft hun steun aan het KinderKankerFonds.

Het ontstaan van motorsport in de Zolderse bossen, werd nogmaals benadrukt, door schitterende bolides. Het toneel van de Historic Grand Prix 2023. Voor nostalgie, was dat ‘the place to be’ dit weekend.

Corvette Club Experience, met als centraal centrum café Roadhouse, mocht na Covid-19 ook weer uitpakken. Dat deden ze na 3 jaar inactiviteit. Heel graag, voor de kinderen van het Kinderkankerfonds. Kinderen in ‘behandeling’ met hun vreselijke ziekte, mochten op hun kosten, de dag van hun leven, beleven. 15 gezinnen werden uitgenodigd. Eén gezin moest helaas al bij aanvang afhaken door deze vreselijke ziekte. Dat begon met een limousinerit vanuit KU Leuven, naar circuit Zolder. Op zich al een ervaring, waar ze met hun hele familie, een ontbijt nuttigden als verwelkoming. Vandaar, ging het de paddock in waar ze de klassieke wagens eens echt van dichtbij mochten beleven. Dan volgde een toerrit met hun favoriete Corvette, bijgestaan door de plaatselijke politie en in samenwerking met het Gemeentebestuur.

De patientjes, kwamen van over heel België om deze ervaring, mee te maken. Een pleister, op hun wonde, voor wat hun nog te wachten staat. Onze Belgische André van Duin gaat hun zeker een lach op hun gezicht getoverd hebben. En Tequila Sunrise bracht hun een vrolijke noot. Gratis privé optredens door warmhartige mensen voor ouders en patiëntjes, die dit verdienden. Hoop!

Onder al die patiëntjes, viel één iemand op. Jill…. Een ‘spring in het veld’, vandaag. Jarenlang behandeld voor nierkanker. Amper genezen verklaard, blijkt ze nu longkanker te hebben met uitzaaiingen. En dan ken je het verdict. 10 jaar! Ze straalde van elk moment vandaag….

Een Schotse familie met drie kinderen, liet hun hele hebben en houden achter in Schotland, omdat zij, als tolk (Engels-Frans) in België uitgestuurd werd door haar werkgever. Even later bleek hun oudste zoon, Joey, leukemie te hebben. Dankzij KU Leuven en hun begeleiding, mochten ook zij van deze dag genieten.

Dan kan je niet anders, dan respect betuigen voor de ouders. Circuit Zolder. De initiatiefnemers. Radio Benelux. Café Roadhouse, en al hun Corvette eigenaars. Of … Hoe de wereld even kan stilstaan. Als je het geluk in die jonge ogen ziet. Voor één geweldige dag. Een dag voor deze jonge patiëntjes en hun ouders, om nooit te vergeten.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt, door hun BBQ die elke Vrijdag doorgaat in café Roadhouse (tijdens vakantieperiode) en waar je voor een democratische prijs, hun toekomstige projecten kan steunen. Wat ze dit klassieke weekend uit hun mouw toverden, was alvast onvergetelijk! Naar beoordeling van de ouders, van deze hulpbehoevende kinderen, was dit een welgekomen geschenk. Eén dag, waarin ze hun zorgen vergaten… en genoten.

Hoedje af, voor Corvette Club Experience, en al hun vrijwilligers. (TS)